یو پی اس (ups) چیست

ups

یو پی اس یا UPS ( (Uninterruptible power supplyدر لغت به معنی منبع تغذیه بدون وقفه است و در اصطلاح به دستگاهی گفته می‌شود که از دستگاه‌های الکترونیکی محافظت می‌کند. کارایی این سیستم به این صورت است که در مسیر برق ورودی دستگاه‌های الکترونیکی قرار می‌گیرد و باعث می‌شود برق دستگاه بدون نوسان باشد. همچنین ups در زمان قطعی برق فعال خواهد شد و برق تولید می‌کند. به عنوان مثال از این سیستم می‌توانید برای سیستم‌های امنیتی مثل دوربین مداربسته یا دزدگیر که در صورت قطعی برق از کار می‌افتد، استفاده کنید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با انواع یو پی اس آشنا کنیم. همچنین در انتها به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید یک سیستم امنیتی بی‌نیاز از یوپی‌اس داشته باشید. سیستم امنیتی پیشرفته‌ای که بدون نیاز به UPS و در صورت قطعی برق هم فعال است. پس تا انتها همراه ما باشید.

UPS چیست؟

یو پی اس یا منبع تغذیه بی وقفه، پک باتری است که زمان قطعی برق، باعث می‌شود که دستگاه شما از کار نیفتد و به فعالیت خود ادامه دهد. در واقع وظیفه اصلی این دستگاه، تامین توان مورد نیاز بار مصرفی است. به عنوان مثال اگر از دوربین مداربسته استفاده می‌کنید، با به کارگیری UPS در دوربین خود، به آنلاین بودن آن  در شرایط قطع برق، کمک می‌کنید. در واقع این وسیله، برق مورد نیاز شما را در یک باتری ذخیره کرده است و باعث می‌شود که سیستم یا دستگاه شما خاموش نشود و به کار خود ادامه دهد.

انواع یو پی اس

چرا باید از UPS استفاده کنیم؟

معمولا سیستم‌های الکترونیکی نیاز به انرژی الکتریسیته به صورت شبانه روز و بدون نقص و ایراد دارند. قطعی برق یا نوسانات برق ممکن است به سیستم‌های حساس آسیب برساند، بنابراین استفاده از UPS یکی از الزامات است. دلایلی که به UPS نیاز است شامل:

·       محافظت از سیستم در برابر نوسانات: نوسان برق در گذر زمان باعث آسیب به تجهیزات، کاهش طول عمر سیستم و حتی از دست رفتن اطلاعات شما می‌شود. اما با داشتن UPS از این نوسان ها در امان خواهید ماند.

·       جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از قطعی برق: با استفاده از UPS از خساراتی که به دلیل قطعی برق به دستگاه‌های شما وارد می‌شود، جلوگیری می‌کنید. قطع و وصل برق به صورت مکرر موجب خرابی می‌شود، بنابراین استفاده از UPS ضروری است.

·       حفاظت از عملکرد سیستم‌های امنیتی در هنگام قطعی برق: استفاده از انواع یو پی اس در سیستم‌های امنیتی مثل دوربین مداربسته یا دزدگیر، عملکرد مداوم آن‌ها را تضمین می‌کند.

 

UPS چگونه کار می‌کند؟

یو پی اس طوری طراحی شده است که دو منبع انرژی ( برق شهری و باتری ) به آن وصل هستند. معمولا یک سوئیچ هم روی آن تعبیه شده است که برای کنترل این دو منبع نیرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سوئیچ به محض اینکه منبع انرژی اولیه قطع شود، از حالت اولیه به ثانویه تغییر پیدا می‌کند و اگر منبع انرژی اولیه وصل شود، از حالت ثانویه به اولیه بازمی‌گردد. یک بخش دیگری به اسم اینورتر در یو پی اس وجود دارد که وظیفه آن تبدیل انرژی ذخیره شده در باتری به برق است. یو پی اس علاوه بر اینکه از دستگاه‌های الکتریکی محافظت می‌کند، باعث ثبات جریان برق می‌شود.

بایستی دقت داشته باشید که یو پی اس با محافظ تجهیزات الکتریکی که در مدل‌ها و نمونه‌های گوناگون و با عناوینی همچون محافظ یخچال، ترانس برق خانگی و استبلایزر برق ارائه می‌شوند متفاوت است. در ادامه تفاوت‌های این دو فناوری با یکدیگر را مقایسه نموده‌ایم.

تفاوت یو پی اس با استبلایزر

تفاوت یو پی اس با استبلایزر

یو پی اس با ایجاد منبع انرژی جایگزین، در مقابل نوسانانت برق واکنش نشان می‌دهد درحالی که انواع استبلایزر با قطعات الکترونیکی و یا برنامه‌های نرم‌افزاری تلاش می‌کنند صرفا نوسانات برق را کنترل کنند. استبلایزر یا انواع ترانس خانگی صرفا برای دسترسی به جریان برق  با کیفیت بهتر طراحی شده است تا دستگاه‌های الکترونیکی طول عمر بالاتر و استهلاک کمتری داشته باشند در حالی که یو‌پی‌اس با داشتن باتری یک منبع انرژی ثانویه فراهم می‌کند تا در صورت قطع برق شهری بتواند جایگزین شده و دسترسی تجهیزات الکترونیکی به برق پایدار را فراهم کند.

اغلب تجهیزاتی که با امنیت یا سلامت افراد یا اماکن مرتبط هستند در هنگام بروز اختلالات برق و قطع شبکه نیازمند منبع انرژی جایگزینی هستند که بتوانند مبتنی بر آن به فعالیت‌های خود ادامه دهند. در چنین شرایطی دستگاه‌های یوپی‌اس می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. به طور مثال یک بیمارستان برای دستگاه‌های ونتیلاتور یا تأمین اکسیژن بیماران یا یک بانک برای سیستم‌های امنیتی همچون دزدگیر و مه‌ساز نیاز به جریان پایدار برق دارد تا در صورت قطع شبکه سراسری برق بتواند کماکان به فعالیت خود ادامه دهد. در چنین مواردی یو پی است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع یو پی اس (UPS) 

یو پی اس‌ها از نظر تکنولوژی معمولا به سه دسته زیر تقسیم خواهند شد:

·       یو پی اس آفلاین یا استدبای

·       یو پی اس آنلاین

·       یو پی اس خط تعاملی

یو پی اس آفلاین

یو پی اس آفلاین دارای تکنولوژی ساده‌ای است و معمولا برای زمانی که برق قطع می‌شود از آن استفاده می‌کنند. قطعی برق را تشخیص می‌دهد و به صورت خودکار فعال خواهد شد. این یو پی اس معمولا نسبت به بقیه کیفیت پایین تری دارد. از یو پی اس آفلاین برای حفاظت از کامپیوترها، voip، تجهیزات الکترونیکی اولیه و... استفاده می‌کنند. یو پی اس آفلاین یا استند بای، برق مورد نیاز خود را از برق شهری دریافت می‌کند و بارهای خروجی را تغذیه می‌نماید. توجه کنید که در تجهیزاتی که حساسیت بالایی نسبت به قطعی ناگهانی برق دارند و یا سیستم‌هایی که امکان راه اندازی مجدد سیستم وجود ندارد، بهتر است که از یو پی اس آفلاین استفاده نکنند. مزایای یو پی اس آفلاین شامل سبک، ارزان، دارای انداره کوچک و راندمان بالا است.

یو پی اس آنلاین

 

یو پی اس آنلاین

برای ساخت یو پی اس آنلاین از فناوری‌های مدرن استفاده شده است. این یو پی اس برخلاف یو پی اس آفلاین که فقط برای زمان قطع شدن برق است، برای اصلاح ولتاژ ورودی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این وسیله باعث حفاظت از دستگاه‌های شما می‌شود و ولتاژ خروجی همیشه ثابت می‌ماند و هیچ نوسانی نخواهید داشت. معمولا از این فناوری در بیمارستان‌ها استفاده می‌کنند. کاربردهای یو پی اس آنلاین شامل سرورهای پیشرفته، تاسیسات مرکزی داده، تاسیسات مخابراتی و تجهیزات شبکه پیشرفته است. با توجه به اینکه این دستگاه آنلاین است به این معنی که برخط یا همیشه در حال کار کردن است، احتمال خرابی زودرس این سیستم وجود دارد. برای ساخت یو پی اس آنلاین از تجهیزاتی با فناوری جدید استفاده شده است زیرا باید حساسیت بالایی نسبت به نوسانات برق داشته باشند. بنابراین نسبت به سایر یو پی اس‌ها قیمت بالاتری هم دارد. مزایای یو پی اس آنلاین شامل چگالی توان بالا، راندمان بالا، تهویه ولتاژ، سرعت بالا در انتقال، سهولت در موازی سازی و... است.

 

یو پی اس خط تعاملی/ اینتراکتیو

یکی از متداول ترین انواع یو پی اس‌ها، اینتراکتیو است که هنگام قطع برق یا کاهش و افزایش ولتاژ، جریان برق را تامین می‌کند. این یو پی اس وظیفه تبدیل بایپس به ترانسفورماتور(باتری) را برعهده دارد. از این یو پی اس معمولا برای لپ تاپ یا تجهیزات شبکه استفاده می‌شود. یو پی اس اینتراکتیو توانایی فیلترینگ کامل برق را ندارد، پس نمی‌تواند به طور کامل نوسان جریان برق را برطرف کند. مزایای آن شامل قیمت ارزان، اندازه کوچک و جمع و جور و بهره وری خوب در عملکرد است.

انواع باتری‌های یو پی اس

باتری‌های اسیدی

باتری سیلد اسید یکی از قدیمی ترین انواع باتری‌های یو پی اس است که نسبت به سایر باتری‌ها عمر کمتری دارد و از قیمت ارزانتری هم برخوردار است. این باتری بزرگ و جاگیر است و بیشتر در سازمان‌های اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

باتری‌های لیتیومی

این باتری نسبت به باتری اسیدی قابل اعتماد تر است زیرا دارای نظارت داخلی و سیستم‌های کنترل است. این باتری بسیار کوچک و سبک است و سرعت شارژ آن هم بالا است. باتری لیتیومی می‌تواند در دماهای بالاتر هم کار کند و به تهویه هوا هم نیازی ندارد. به دلیل کارایی بالاتر این باتری، هزینه آن هم بالاتر است.

باتری نیکل کادمیوم

این باتری شارژ با سرعت بالایی دارد و طول عمر آن به نوع اسید، مقاومت بالا و گرما و سرما بستگی دارد. باتری نیکل کادمیوم قبلا بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفت اما در حال حاضر محبوبیت کمتری دارد.

معرفی سیستم امنیتی بدون نیاز به UPS

مه ساز امنیتی یک سیستم امنیتی هوشمند است که از تکنولوژی نوین برای جلوگیری از سرقت یا هرگونه خطرات امنیتی دیگر استفاده کرده است. این سیستم با تولید مه غلیظ در عرض چند ثانیه، دید سارق را کاملا از بین می‌برد و او را از کار خود بازمی‌دارد.

 

ویژگی های مه ساز امنیتی شامل:

·       کاهش هزینه‌ زیرساخت‌های امنیتی در اماکن

·       بی‌نیاز از سیستم‌های امنیتی دیگر

·       جلوگیری قطعی از سرقت

·       پوشش امنیتی بالا و همیشگی

·       غیرفعال کردن تهدید قبل از وقوع خسارت

برای اطلاع از ویژگی و مزایای بیشتر مه ساز امنیتی می‌توانید محتوای مزایای مه ساز امنیتی مهار را مشاهده نمایید.

مه ساز امنیتی باعث ایجاد تحول در دنیای سیستم‌های امنیتی شده است. اکثر سیستم‌های امنیتی به UPS نیاز دارند و ممکن است بدون استفاده از UPS و در صورت قطعی برق، از کار بیفتند. اما مه ساز امنیتی به برق وابسته نیست و در صورت قطعی برق هم به فعالیت خود ادامه می‌دهد و نیازی به استفاده از UPS ندارید. این ویژگی باعث می‌شود که هزینه های شما کاهش یابد و نگرانی شما از بابت عملکرد صحیح UPS برطرف شود.

جمع‌بندی

همانطور که گفته شد، UPS منبع برق بدون وقفه است که از دستگاه‌های حساس محافظت می‌کند. انواع یو پی اس شامل سه نوع آفلاین،‌ آنلاین و خط تعاملی است که شما بسته به کارایی و میزان حساس بودن دستگاه خود، می‌توانید یکی از این‌ها را انتخاب کنید. یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های امنیتی، مه ساز امنیتی مهار است که بدون وجود برق هم به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این ویژگی آن باعث شده است که شما دیگر نیازی به UPS نداشته باشید. جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با این سیستم امنیتی یا سفارش آن،‌ می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده